keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Pitkästyttävän viikonlopun valopilkku

Viime viikon loppupuolisko oli Fannin kannalta melkoisen tylsä. Myös minulla oli tylsää, sillä luettavana oli kaksi kuivaa ja vaikeatajuista tenttikirjaa. Toki välillä käväistiin rannassa hieman kirmailemassa sekä ison tien varrella autoja ja liikennevaloja ihmettelemässä.


Onneksi kaunis lauantai-aamu toi hieman jännitystä ja äksöniä elämään. Fannin äiti, Sinttu omistajineen oli saapunut pitkän matkan takaa kulmilla järjestettyyn BH-kokeeseen. (BH-koe on käyttäytymiskoe, jossa koiran käytöstä koetellaan ensin perustottelevaisuudessa kentällä ja sitten kaupungin vilinässä.) Me lähdimme koko porukalla paikan päälle tapahtumaa seuraamaan ja mammaa tapaamaan.


Fanni oli alkuksi kovin ihmeissään kaikista ihmisistä ja koirista, eikä olisi tiennyt mitenpäin olisi. Siinä riekkuessaan hyppäsi niin, että laskeutuessaan satutti vasemman takatassunsa - ei aluksi laskenut sitä maahan ollenkaan. Vaiva unohtui kuitenkin nopeasti ja tyttökin rauhottui hienosti seuraamaan koetta. Kentänlaidalta löytyneet jäniksenpapanat tosin olisivat olleet lähes vastustamattoman herkullisia... Äitiään neiti sentään osasi tervehtiä nätisti, ehkä seuraavalla kerralla ehditään sitten leikkimäänkin!


Sen verran rankka kokemus parin tunnin vierailu koekatsomossa typykälle oli, että uni maistui makeasti koko loppupäivän ja isäntäväki sai keskittyä opiskeluihinsa ilman syyttäviä mulkoiluja lattianrajasta. Koskaan ennen ei oltu vastaavaa häppeninkiä käyty seuraamassa, joten omastakin mielestäni oli varsin mielenkiintoinen aamupäivä. Ehkä meistäkin olisi jonain päivänä vastaavaan?

Niin, jännitys säilyy loppuun asti. Tietysti Sinttu ja Marjaana suoriutuivat kokeesta hyväksytysti! Onnittelut vielä tätäkin kautta! :)

1 kommentti:

  1. Marjaana ja Sinttu-äippä15. syyskuuta 2010 klo 14.04

    Kiitos onnitteluista! ;) Ihan varmasti teilläkin on tosi hyvät mahdollisuudet joskus kokeilla BH-koetta, Fanni oli jo nyt niin fiksusti vieraiden ihmisten ja koirien keskellä :)

    Toivottavasti taas tavataan jossain ja päästäis kunnolla leikittää äippää ja tytärtä!

    VastaaPoista