torstai 2. syyskuuta 2010

Kongi on kingi


Yksi niistä asioista, jotka Fannille hankittiin jo ennen hänen olemassaolonsa alkua käsittämättömän pentukuumeen kohistessa korvissamme, on pentumallin Kong-koiranlelu. Kyseessähän on siis kuminen, ontto pötkylä, jonka sisään voi työntää erilaisia herkkuja ja joka pomppii ja sinkoilee arvaamattomasti (yhtä kuin ihanasti) ympäriinsä. Pentuversio on ilmeisesti kevyempi ja pehmeämpi kuin "klassinen" malli.


Sen voin sanoa, että tämä lelu oli hintansa väärti. Fanni voi puuhailla kongin seurassa tunninkin yhtä soittoa varsin aktiivisesti, eli se ohittaa kevyesti kiinnostuskäyrällä kaikki muut lelut. (Paitsi ehkä luut, jotka tyttö syö aina antaumuksellisesti kerta istumalta.) Kongin kanssa pelailu on myös vauhdikkaampaa kuin tyypillinen nutustelu. Tätä lelua täytyy kuljettaa ympäriinsä kantamalla ja pukkimalla, pureskella, heilutella, ravistella, sitä kohti täytyy loikkia ja sen ympärillä tanssia. Välillä on myös ehdottoman tarpeellista ravata kierros asunnon ympäri pelkästä innostuksesta.


Meillä suosituin täyte on ollut ruisleipä. Muita onnistuneita kokeiluja ovat olleet kinkkusiivut ja maksalaatikko. Mikä tahansa pehmeä koiranruoka tai makkara epäilemättä käy, jolloin kongin voi jäähdyttää pakkasessa, jotta pehmeät täytteet pysyvät paremmin sisällä ja antavat ehkä enemmän haastetta. Kuulemani mukaan jotkut ovat myös sulattaneet juustoa lelun sisään, sillä se kestää myös mikroreissun. Ja oikein kun asiaan perehdyin, huomasin, että lelun valmistajat tarjoavat myös erityisesti sitä varten tehtyä tahnaa. Parasta kongissa on kuitenkin se, että poukkoilevan luonteensa ansiosta se on hieno ja viihdyttävä lelu ihan tyhjilläänkin!


Tämän kumisen ihmeen pitäisi olla erittäin kestäväkin, toistaiseksi mikään kulumisen merkkejä ei olekaan näkynyt, rajuistakaan otteista huolimatta. Melkoinen myyntipuhehan tästä nyt tuli, mutta meille tämä tuntuu sopivan. Kongi on mukavaa ajankulua sekä aivojumppaa, esimerkiksi silloin, kun koiran kanssa ei muuten pysty touhuamaan. Tyttö innostuu silminnähden kun tämä lelu otetaan esille, eikä edes nenän edessä salamaa läiskäyttelevä kuvaaja onnistunut neidin keskittymistä rikkomaan.

3 kommenttia:

  1. Moi.Kuten kuvasta näkyy se on ihan innoissaan.Mutta onko se kuitenkin leikkinyt paljonkin pupulla?

    VastaaPoista
  2. Niin kuin on ollut puhetta jo aiemmin Riku, Fanni tykkää pupusta kyllä edelleen.

    VastaaPoista
  3. Moi.Hyvä että on leikkinyt sillä pupulla eikö niin?T:Riku

    VastaaPoista