lauantai 14. elokuuta 2010

Mökkielämää

Kesäreissun parasta antia oli varmasti kaikkien osanottajien mielestä mökillä vietetty aika. Fanni nautti täysillä kun sai kirmailla vapaana. Ja vapaana olemisessahan parasta on ehdottomasti se, ettei kukaan mitenkään ehdi kytätä jokaikistä asiaa, minkä tyttö suuhunsa laittaa. Kaikki maistuu: oksat ja tikut tietysti, kävyt ja kivet, ruoho ja lehdet, mutta myös ihan vaan multa ja hiekka!


Ehkä neidillä vaan bernien tapaan on pohjaton maha?
Toinen oleellinen piirre mökkeilyssä on veden läheisyys. Me asumme lähes jokirannassa aivan kotioloissakin, mutta tyyni järvi - voi sitä autuutta! Fanni toimi juuri niin kuin pelkäsinkin, eli tippui laiturin päästä veteen, eikä uskaltanut sen jälkeen kuin hieman kahlailla. Tosin aivan omin avuin tyttö ensimmäiseltä uimareissultaan rantaan pääsi.


Muhkean tytön sisältä paljastui aivan toisenlainen totuus, nimittäin pieni ja surkea raukka! Naurulle ei ollut tulla loppua, kyllä vahingonilo vaan on paras ilo.


Veteen liittyy uimisen lisäksi toinenkin juttu, nimittäin veneily. Fanni ei juuri ihmetellyt ympäristöään kun ensimmäisen kerran paattiin joutui, vaan kävi lähes välittömästi unille. Edes isännän kyytiin kiskomat kalat eivät neitiä hetkauttaneet. Supermies olikin heti sitä mieltä, että Fanni on hänen onnentyttönsä, lyhyt pyörähdys selällä ja saaliina oli kaksi kohtuullista kuhaa. Itsehän kuulema karkotan kaikki eväkkäät kälätykselläni... No sama se, kuha kun on suorastaan taivaallinen herkku!


Suorastaan trooppiset ilmat hellivät meitä vähäkarvaisempia reissaajia ja olo oli kuin ulkomaanlomalla - vietimme jopa siestaa nokkaunien muodossa päivän kuumimpaan aikaan! Fanni puolestaan ei helteistä perusta ja viettikin suurimman osan aikaa sisätiloissa, viileällä kaakelilattialla takan edustalla tai herukkapensaan alla varjossa nukkuen.


Edes leikkeihin ei päivisin tahtonut riittää virtaa, mutta se otettiin kyllä takaisin sitten illemmalla...

3 kommenttia:

 1. Fannilla on aivan samanlainen ilme kuin Sintulla tuossa kuvassa, mikä on otettu sen jälkeen kun tyttö putosi laiturilta :)) Fanni se vain kasvaa ja kaunistuu päivä päivältä, rapsuja!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! :)
  Onhan se vähän kärsivän näköinen, mutta yhtä aikaa niin suloinen. :D
  Terveisiä myös mammalle!

  VastaaPoista
 3. Moi.Aika surkean näköinen Fanni sen jälkeen kun oli päässyt vedestä pois.Myös on löytänyt hyvän paikan takan läheltä.T:Riku

  VastaaPoista