keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

PattipääKuun vaihteessa Fannin kuonoon oikean silmän alle kasvoi patti. Patit ovat aina pelottavia, mutta ensidiagnoosina epäiltiin kuitenkin vain allergista reaktiota - edellisenä päivänä kun oli lenkkeiltykin tavallisesta poikkeavassa maastossa. Patti ei kuitenkaan suostunut katoamaan ja lopulta eläinlääkäri totesi, että kyseessä olikin jotain ihan muuta: hammasjuuren tulehdus.

Viikon ajan syötiin antibioottia ja odoteltiin, kunnes koiraparka pääsi leikkaussaliin, jossa yläleuasta poistettiin oikean puolen takahammas. Tulehtunut juuri aiheutti silmän alle nousseen turvotuksen. Hampaan kärki oli ilmeisesti rikkoutunut joskus ja tulehdus päässyt kehittymään muodostuneessa reiässä.

Tokkurainen koira viihdytti isäntää pissimällä pitkin asuntoa, allekirjoittanut kun ei voinut perua iltamenojaan. Kauaa episodi ei Fannia kuitenkaan häirinnyt, niin sinnikkäästi tyttö yritti jo seuraavana päivänä kerjätä yleensä iltaruuan jälkeen jälkkäriksi tulevaa puruluuta. Jotain neidin ruokahalusta kertoo myös se, ettei se missään vaiheessa arkaillut syömistä, vaikka hampaan on täytynyt olla aika kipeä.

Nyt Fanni on jo täysin kunnossa, kipulääkkeiden syöttäminen on lopetettu ja luiden pureskelu maistuu entiseen malliin. Leikkauksen yhteydessä poistettiin myös koiran suuhun kertynyt hammaskivi ja minä olen päättänyt, että nyt me ihan oikeasti kunnostaudutaan hampaiden harjaamisen kanssa! Ehkä tästäkin siis opittiin jotain...

2 kommenttia:

  1. No voi pientä! Hyvä kun homma on jo takanapäin ja elämä taas on mallillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ressukka on tosiaan jo täysin oma höpsö itsensä :)

      Poista