keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Haparanda


Tämä ei ole ruoka-aiheinen postaus, vaikka kahden ensimmäisen kuvan perusteella niin voisi päätellä. Tämä on eilinen päiväni kuvina-postaus.  Eilen me nimittäin Supermiehen kanssa julmasti jätettiin koira heitteille kokonaiseksi päiväksi ja hurautettiin Hapikseen ostoksille. Sinne ajaa meiltä noin tunnissa.


Suurelle yleisölle isoin houkutin Haaparannassa lienee Ikea, nyt kun sieltä ei enää tarvitse rahdata kotiin voita ja kahvia. Me on kuitenkin nähty kyseinen liike jo tarpeeksi monta kertaa, että osattiin etsiä muitakin kohteita. Tämä ei silti tarkoita, ettei siellä Ikeassa olisi pitänyt käydä. Ainakin syömässä. Ikean lihapullat ovat nimittäin se salaisuus, jonka avulla (suomen)ruotsalaiset naiset pitävät yllä maailmankuulua kauneuttaan, hoikkuuttaan, vaaleaa tukkaansa, isoja tissejään ja rikkauttaan. Pyrin nauttimaan noita ihmepalleroita vähintään kerran vuodessa. Toistaiseksi en ole havainnut mitään vaikutusta, vaikka olen saanut tiedon luotettavasta lähteestä.


Kerran jos toisenkin on noista hyllyväleistä metsästetty milloin mitäkin mööpeliä... Stailattuja sisustuskuvia löytyy netistä pilvin pimein, joten otin kuvan siitä Ikean "toisesta puolesta". Tällä kertaa ostokset olivat huomattavasti kevyemmät ja ulos selvittiin vaivaiseen 15€ hintaan.


Kuten mainitsin, ostoksia tehtiin muissakin liikkeissä. Kuten karkkikaupassa. Myös Haglöfsin ja Fjällrävenin outletit on hyviä täsmäiskuja. Sitten on tietysti se kalastusliike, johon on kerta toisensa jälkeen päästävä... Hapiksessa on myös kaksikin suurehkoa lemmikkitarvikeliikettä, joista me ehdittiin tällä kertaa vain toiseen. Eikä edes ostettu Fannille mitään tuliaisia! Voi koiraraukkaa, minkälaiseen perheeseen on joutunut.

 

Matkaan tarttui kaikenlaista tavaraa, parit kengät, fleeceä, urheilukerrastoa ja sen semmoista. En nyt tiedä, oliko ne niin erityiä asioita, että niiden takia olis täytynyt ulkomaille asti shoppailemaan lähteä, mutta yksi ostos ainakin tuli Ruotsin puolella huomattavasti halvemmaksi. Nimittäin tankillinen dieseliä.


Ja onhan se välillä kivaa. Ainakin mun mielestä automatka on aika hyvä syy ostaa mieletön säkki irtokarkkeja evääksi. Herkutteluhan kuuluu matkailuun!

5 kommenttia:

 1. Voi ei, kylläpäs alko tekemään mieli karkkia ja Haaparantaan ostoksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun menoksi sitten! Itse söin niin paljon karkkia, että tuli paha olo... Perinteiset siis. :D

   Poista
 2. Uijui, ne lihapullat on aivan mahtavia! Itellä on jo useampi vuosi aikaa, ku oon viimeks niitä syöny. Haaparannnan IKEA:ssa en oo käyny koskaan, mut pitäis kyllä, ku se on Oulusta katottuna "vähän" lähempänä, mitä se paljon tutumpi Vantaan liike. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se Hapis ehkä vähän kätevämmin saavutettavissa sieltä, suora tiekin taitaa mennä. :D Mikähän siinäkin muuten on, että ruotsalaisten puolukkahillokin on parempaa kuin kotoinen versio! :D

   Poista
 3. kun käytte hapitsulla,niin käykäähän myös katsastaan vaatekauppa keskustassa,CROWN.itse kävin siellä eka kertaa n.vuosi sitten ja joka ikeareissulla on vaan pakko poiketa siellä :)

  VastaaPoista