keskiviikko 14. joulukuuta 2011

The Pallo

Nyt haiskahtaa kyllä herkku...

Jos nyt joku siellä miettii, että mitä hiivattia sitä tuolle koiran rotjakkeelle keksisi joululahjaksi (Mitä?! Tietysti koirallekin hankitaan joululahja!), niin tässä tulee ehdotus! Fanni on melkoisen laiska viihdyttämään itse itseään, joten leluja meillä käytetään eniten yhteisissä leikeissä. On kuitenkin eräs takuuvarma, lähes jokapäiväinen riemunaihe, jonka kanssa pelaamiseen ei seuraa paljon kaivata. Se on tietysti Pallo.

Eikun pyörittelemään!

Eikä kannata luulla, että kyseessä olisi mikä tahansa pyöreä esine, ei! Tämä pallo täytetään ruokanappuloilla, jotka sitten on tarkoitus saada ulos palloa pyörittelemällä. Ja mikäpä olisikaan ihanampaa kuin ruoka... Ainakaan Fannin mielestä. Okei, tämä aktivointipallon nimellä kulkeva lelu ei ehkä ole mikään uusi juttu kenellekään koiratarvikeliikkeessä koskaan vierailleelle, mutta ansaitsee mielestäni hehkutuksensa. Meillä pallo on majaillut ainakin viime kevättalvesta saakka ja jaksaa yhä joka kerta riemastuttaa.

Ympäri...

Pallossa on siis reikä, josta nappulat ensin työnnetään sisään ja sitten ujutetaan ulos. Jotta homma ei kävisi liian simppeliksi, pallon sisällä on läpysköjä, jotka muodostavat esteitä nappuloiden kululle, siis eräänlaisen labyrintin pallon sisään. Ilmeisesti on olemassa sellaisiakin versioita, joissa vaikeusastetta voi säätää, mutta meidän pallo ei ole ihan niin fiini. Vaikeustaso tosin on ajan kanssa kasvanut kuin itsestään, kun pienistä pentunappuloista on siirrytty aikuisten ruokaan.

ja ympäri olohuonetta.

Pallon sisään voisi toki työntää erikoisempiakin herkkuja, sillä varauksella tietysti, että ne kohtuullisin ponnistuksin myös tulevat ulos. Meillä käytetään kuitenkin ihan peruspapanaa ja Fanni saakin usein päivän toisen ruuan kokonaan pallosta! Tähän yksilöön mahtuu puoli annosta kerralla, joten ensimmäisen erän jälkeen edessä on välitankkaus ja meno jatkuu.

Oho! Mikä sieltä tuli?!

Pallo on erinomaista ajankulua päivinä, kun lenkit on töiden ja opiskelujen takia minimissä. Näin tuppaa arkena ikävä kyllä käymään aina välillä ja silloin ruuan antaminen pallosta tuntuu mielekkäämmältä kuin pelkkä sapuskan kuppiin heittäminen. Itse voi jatkaa omia puuhiaan ja ruokailusta on koiralle viihdykettä vähän pidemmäksi aikaa. Ainakin pallo estää ahmimisen!

Namnammm...

Pallo tarjoaa viihdykettä myös yksinjäädessä, kunhan muistaa katsoa, ettei se kovin helposti vierähdä paikkaan, josta koira ei saa sitä pois, kuten sohvan alle. Varsinkin jos koko ruoka-annos on sen sisällä. Siinäpä sitten nälissään odotellessa isäntäväen paluuta on hyvä keksiä muuta syötävää...

Vieläkö niitä jäi?

Pallo sopii Fannille kuin nenä päähän. Ensimmäisellä kerralla se hoksasi välittömästi jutun juonen, ilman mitään apuja. Sittemmin neidistä on kehittynyt varsin taitava käyttelemään tassujaan pallon pyörittämiseen paikallaan, jotta nappulat tulisivat ulos vähemmällä vaivalla... Ja tietysti, pallo on aina pallo. Sen perässä on kiva juosta ihan muuten vainkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti